Škarpniki cena v primerjavi z uporabnostjo

Škarpniki cena v primerjavi z uporabnostjo

Škarpniki cena, če jo primerjamo z uporabnostjo škarpe, lahko rečemo, da je zelo ugodna glede na to, kaj dobite za vaš denar. Dobite naravno škarpo izjemnega izgleda, ki je trajnostna, skoraj večna in okolju prijazna, saj je izdelana iz naravnih materialov. Betonski škarpniki cena posameznih kosov pa je odvisna od vrste in barve škarpnikov.

Škarpniki: cena lomljenih kosov

Betonski lomljeni škarpniki cena posamičnega kosa je 1,59 evra, če so v sivi naravni barvi betona. Če pa kupite škarpnike v oranžni ali rumenkasti barvi, potem boste na kos odšteli 2,14 evra. Teža enega škarpnika je 23 kg, njegova velikost pa je 14 x 25 x 32 cm.

Lomljeni škarpniki so najpogostejša izbira ljudi, ki si želijo škarpo doma ali pri poslovnem objektu. Škarpa ni samo lepa na izgled, ampak tudi uredi okolico tako, da zadrži zemljo in pesek, da se ne posipata, če je teren nagnjen ali polzi. Škarpa mora biti v tem primeru dobro narejena, da nosi veliko težo in lomljeni škarpniki so kot nalašč temu namenjeni, da zadržijo veliko maso ter jo trajno podprejo.

Zaradi tega boste lahko izdelali, ne samo podporo za cesto, dvorišče ali breg, ampak tudi visoke grede, ki so sedaj popularne, kjer lahko zasadite okrasno cvetje, zelišča, grmovnice ali zelenjavni vrt.

V tem primeru so škarpniki cena precej nižja in ugodnejša od betoniranja škarpe ali dovažanja skal in kamna, kar je tudi časovno in izvedbeno precej zahtevnejše, kot izdelava škarpe iz lomljenih škarpnikov, kar posledično pomeni tudi višjo ceno, kot jo boste plačali, če naročite škarpo iz lomljenih škarpnikov.

Kape za škarpnike

Kape za škarpnike so priporočljive na vrhu škarpe iz lomljenih škarpnikov, zaradi daljše obstojnosti škarpe, da dež neposredno ne pada na škarpnike, ampak odteče mimo njih, kar jim še podaljša življenjsko dobro. S tem tudi preprečimo, da nastanejo lise na škarpi ali da bi beton cvetel. Betonski škarpniki cena skupaj s kapami se izračuna tako, da vprašate mojstra, koliko škarpnikov potrebujete za celotno dolžino škarpe pomnoženo z višino, ki si jo želite ter kakšno je število kap, ki jih potrebujete za vašo škarpo.

Če imate sive škarpnike, potem je najbolje naročiti sive kape, ki stanejo 2,93 evra, barvne pa stanejo malenkost več in sicer 3,29 evra. En kos škarpnika tehta 12,5 kg in meri 39 x 25 x 7 cm.  Seveda si lahko omislite tudi kombinacijo vseh treh barv škarpnikov ter kap, potem boste imeli inovativno pisano škarpo, ki jo bo vsak z zanimanjem pogledal.

Betonski škarpniki cena končnega izdelka je sestavljena iz celotnega materiala, ki je potreben za izgradnjo škarpe ter dela za izdelavo škarpe. Škarpo lahko postavite sami, bolj priporočeno pa je, da najamete podjetje Gorec, ki je škarpnike izdelalo in ima dolgoletne izkušnje s postavljanjem škarp. Izdelali jo bomo profesionalno, zagotovo trdno ter pravilno in zelo hitro, ker imamo potrebne stroje za izkop terena ter zidanje škarpnikov in ureditev temeljev.

Cvetlični betonski škarpniki

Posebni cvetlični škarpniki cena se giblje okoli slabih 5 evrov na kos. En cvetlični škarpnik je težak 42 kg in ima dimenzije 44 x 40 x 25 cm. Njegova posebnost je, da je tak škarpnik votel oziroma narejen tako, da na eno strani zadrži zemljo, polagate pa jih lahko stopničasto, drugega na drugega.

S tem naredite zelo trdno terasasto betonsko škarpo, napolnjeno z zemljo, v katero zasadite rastline. Ko rastline cvetlične škarpnike zarastejo, njihove korenine še bolj utrdijo celotno strukturo škarpe, ki postane izjemno trdna in je odporna na plazenje terena. Tako boste ustvariti sanjski vrt s cvetlicami, zelišči ali grmičevjem in obenem zavarovali teren pred plazenjem ter s tem svojo lastnino.

V tem primeru je škarpa z betonskimi škarpniki cena izjemno ugodna, ker izpolnjuje dve pomembni funkciji, to je varovanje premoženja ter lep, urejen in sproščujoč izgled okolice stavbe. Taki škarpniki so dejansko za vedno, ne razpadejo desetletja, rastline pa so zadovoljne, ker so iz naravnega materiala, ki je okolju prijazen.

Ali se boste odločili za lomljene škarpnike ali pa za cvetlične, je odvisno od vas, kaj želite doseči s škarpo, čemu bo namenjena in nekaj tudi od terena, kaj je bolj smiselno. Pogovorite  se strokovnjakom podjetja Gorec, ki bo prišel na teren in preveril celotno situacijo, ki jo bo uskladil z vašimi željami ter potrebami in izdelal načrt, ki bo za vas najboljši.

Deli prispevek