Kape za škarpnike

Kape za škarpnike za estetsko zaščito vaše škarpe

Želite postaviti škarpo iz lomljenih škarpnikov? Škarpa je odličen način, da med seboj na očem prijazen način razmejite dele svoje parcele, vendar je kot zunanja struktura izpostavljena številnim vremenskim vplivom, pred katerimi potrebuje zaščito. Odlična praktična in estetska rešitev za zaščito škarpe so kape za škarpnike.

Kape za škarpnike na dokončani škarpi igrajo dvojno vlogo, obe vlogi pa sta izrednega pomena za to, da bo vaša škarpa še dolgo takšna, kot mora biti. Prva vloga kap za škarpnike je estetska vloga. Škarpi dajo dokončan videz in jo dodatno popestrijo. Na voljo so v različnih barvah, tako da si lahko izberete takšne, ki se barvno ujemajo z vašo škarpo ali pa jo dopolnjujejo s komplementarnimi barvami. Njihova druga vloga pa je zaščitna, saj škarpo zaščitijo pred neugodnimi vremenskimi vplivi. Predvsem dežne kaplje in visoka vlaga v zraku lahko namreč povzročijo, da beton začne cveteti.

slide1

Ste si že ogledali našo ponudbo kap za škarpnike? Poglejte si našo trgovino.

Kaj pa cvetenje betona?

Cvetenje betona je povsem naraven pojav, ki ga sicer ne morete preprečiti, lahko pa ga z različnimi ukrepi za zaščito škarpe (med katerimi je seveda tudi uporaba že omenjenih kap za škarpnike) vsaj precej omejite oziroma ga upočasnite. Cvetenje betona sicer ne bo negativno vplivalo na strukturno trdnost vaše škarpe, lahko pa ima precej negativen vpliv na njen videz. Cvetenje namreč pomeni, da se na površini betona pojavljajo bele lise. Te bele lise so posledica izhlapevanja vlage iz mokrega betona, ta voda pa s seboj med izhlapevanjem na površino škarpe prinaša kalcijev karbonat. Cvetenje betona je bolj opazno pri obarvanem betonu, zato je v tem primeru še posebej pomembno, da svojo škarpo zaščitite s kapami za škarpnike.

Kape za škarpnike

Če gradite škarpo, so torej kape za škarpnike odličen izdelek, s katerim lahko hkrati poskrbite za njeno vizualno podobo in zaščito pred vremenskimi vplivi. V podjetju Cementni izdelki Gorec vam po konkurenčnih cenah ponujamo različne visoko kakovostne kape za zaključek tako stebrov kot škarp. Izbirate lahko med litimi kapami in vibro prešanimi kapami. Vabljeni k ogledu naše bogate ponudbe izdelkov za izgradnjo škarp. Zgradite si škarpo, na katero boste lahko ponosni, in jo zaščitite in obogatite z našimi kapami za škarpnike.

Kapam za škarpnike precej podobne so kape za zaključek stebrov, ki imajo podobno funkcijo kot kape za škarpo, le da z njimi na estetski način zaključujemo in ščitimo stebre. Vizualna razlika med kapami za škarpnike in kapami za stebre je v tem, da so prve bolj podolgovate, druge pa bolj kvadratnih oblik.