Izdelava škarpe iz kvalitetnih materialov

idelava škarp, izdelava škarpe

Izdelava škarpe iz kvalitetnih materialov

Za postavitev škarpe se ponavadi odločimo, ko želimo teren okrog hiše zaščititi pred posipanjem zemlje. Izdelava škarpe je delo, ki zahteva veliko natančnosti in strokovnosti, zato je boljše, da se jo ne lotimo sami, ampak najamemo strokovnjake, ker je treba predhodno opraviti statične meritve in analizo terena. V podjetju Cementni izdelki Gorec d.o.o. nam izdelava škarp ne predstavlja posebnega izziva, saj se s tem ukvarjamo že vrsto let. Pri nas dobite ves potreben material, prijazni svetovalci pa vam bodo svetovali in odgovorili na vsa vprašanja glede vašega projekta.

Betonska škarpa je navadno trdnejša in bolj enostavna za izdelavo, odlikuje pa jo tudi prefinjen videz kamna, ki se lepo zlije z okolico. V nasprotju s kamnom so betonski škarpniki na voljo v široki paleti barv in oblik, zato so primerne za vse okuse.

izdelava škarpe, izdelava škarp

Izdelava škarpe iz betonskih škarpnikov

Ko imamo izdelan načrt in opravljene vse meritve in analizo terena, se lahko lotimo izdelave škarpe. Najprej izkopljemo gradbeno jamo, v katero vsujemo in utrdimo plast gramoza. Sledi povezovanje temeljev in zidu. Nato vgradimo armaturno mrežo in vse zalijemo z betonsko mešanico. Ko je izdelava škarpe končana, se vgradijo še drenažne cevi, ki poskrbijo za pravilno odtekanje vode. Če je škarpa obložena s dekorativnim kamenjem, moramo vgraditi tudi hidroizolacijo, da se prepreči pronicanje vode in je tako škarpa zaščitena pred korozijo.

Betonska škarpa je lahko iz različnih vrst škarpnikov, pomembno pa je, da izberemo kvalitetne materiale, da zagotovimo trajnost naše škarpe. Pri podjetju cementni izdelki Gorec imajo veliko ponudbo kvalitetnih izdelkov, s katerimi bo izdelava škarpe enostavnejša:

Lomljeni škarpniki: so v osnovi namenjeni okrasnim škarpam. Narejeni so tako, da jih moramo na sredini prelomiti na pol, med zlaganjem pa lomljen del obrnemo navzven. Tako nam dajo lep estetski videz, podoben naravnemu kamnu. Lahko pa se jih delno armira, da se doseže večja stabilnost. Na voljo so v treh barvah, kar pomeni, da lahko izrazimo svojo kreativnost in ustvarjamo različne vzorce ali pa celo napise. Izdelava škarpe je lahko na ta način zelo zabavna.

Cvetlični škarpniki: namenjeni so za delno ozelenitev brežin. Omogočajo različne izpeljanke, vanje lahko posadite rože trajnice, lahko pa jih uporabite za zasaditev zelišč in drugih manjših vrtnin in si tako ustvarite vertikalni vrtiček. Ne le, da bo škarpa funkcionalna, s svojim videzom vam bo pričarala pristen stik z naravo.

Lomljeni zidaki: se lahko uporabljajo za izdelavo notranjih in zunanjih sten, z njimi pa je možna tudi izdelava škarp. Na voljo so enostranski in dvostranski lomljeni zidaki in sicer v sivi in sivo-črni barvi. Posebnost med zidaki so trapezoidni dvostransko lomljeni zidaki, ki smo jih pri podjetju Cementni izdelki Gorec razvili sami na podlagi raziskav trga. Z zidaki takih oblik je izdelava škarpe zanimiva, saj lahko izdelate škarpo naravnih oblik, kot je naprimer krog.

Opažni bloki: kjer je potrebno opaženje, je izdelava škarp lažja. Nanašajo se na suho, v vsako vrsto pa se vodoravno in navpično položi železna armirna palica. Nato se opažne bloke zalije z betonsko mešanico.

Kape za škarpnike: za lep zaključek škarp, hkrati pa preprečujejo padanje dežja na škarpnike. Da bo imela vaša škarpa popoln izgled, so pri podjetju Cementni izdelki Gorec na voljo lite kape in vibro – prešane kape, različnih velikosti in oblik.

Če želite, da bo izdelava škarpe hitra in kvalitetna, se obrnite na podjetje cementni izdelki Gorec, kjer vam bomo prijazni svetovalci pomagali pri izdelavi načrta, vam odgovorili na vsa morebitna vprašanja in vam hkrati ponudili kakovostne izdelke po zelo ugodnih cenah.

Deli prispevek