Betonska kapa za škarpe

Betonska kapa za škarpe

Vaša škarpa je gotova a ji vseeno nekaj manjka? Betonska kapa za škarpe je tisto, kar potrebujete, ne glede na to ali ste pomislili na njih, ko ste škarpo gradili, ali pa ste nanje pozabili in jih boste dodali kasneje. Z betonskimi kapami boste okrasili in zaščitili vašo škarpo. Ko urejamo zunanjo okolico se znajdemo v številnih zagatah in na vsa vprašanja po navadi nimamo takojšnjih odgovorov. Zato smo tukaj mi, da vam pomagamo. Škarpe so odličen način, da razmejite del svoje parcele, vendar je kot zunanja struktura zelo ranljiva, saj je izpostavljena neprijaznemu vremenu. Takšna škarpa potrebuje zaščito in najboljša rešitev škarpe je betonska kapa za škarpe.

Betonska kapa za škarpe: njen namen in vloga

Betonska kapa ima dvojno vlogo. Obe sta pri škarpi izrednega pomena, saj mora škarpa še vrsto let biti takšna, kot smo jo zgradili prvi dan. Betonska kapa za škarpnike je pomembna za estetski videz. Škarpi doda končni videz in jo tako dodatno popestrijo. Njihova druga vloga pe je potreba zaščita škarpe. Škarpo tako zaščitijo pred neugodnimi vremenskimi vplivi. Najbolj neprijazen dejavnik je visoka vlaga v zraku, predvsem pa dežne kaplje, ki povzročijo, da beton začne cveteti.

Da, prav ste prebrali. Cvetenje betona je sicer čisto naraven pojav, ki pa ga ne moremo preprečiti, lahko pa ga z različnimi ukrepi upočasnimo. Cvetenje betona opazimo takrat, ko se na površini betona pojavijo bele lise. To je seveda bolj opazno pri barvanem betonu. Cvetenje betona ne bo negativno vplivalo na samo strukturo in trdnost vaše škarpe, lahko pa ima negativen vpliv na videz, zato priporočamo, da svojo škarpo zaščitite s kapami za škarpnike.

izdelava škarp, izdelava škarpe

Betonska kapa za škarpe: kako izbrati prave

Pomislimo kakšno imamo škarpo. Da bo škarpa zasijala v vsej svoji lepoti, moramo izbrati prave kape za škarpinike, kar pa po navadi ni tako enostavna naloga. Na srečo so betonske kape za škarpnike na voljo v različnih barvah, tako, da si lahko izberete takšne, ki se barvno ujemajo z vašo škarpo, ali pa jo dopolnjujete s komplementarnimi barvami. Precej podoben produkt je kapa za zaključevanje stebrov, ki imajo podobno funkcijo kot kape za škarpo, razlika je v tem, da so kape za škarpnike bolj podolgovate, za stebre pa bolj kvadratne oblike.

Betonska kapa za škarpe: lastnosti in cena

Betonske kape so po navadi sive barve lahko jih dopolnjujete s komplementarnimi barvami. Cena je odvisna od kvadrature škarpe, za kos pa znate odšteti od 2 EUR do 4 EUR na kos. Seveda se te kape že naložene na palete. Na eni paleti je približno 96 kosov. Teža palete je nekje 1200 kilogramov, dimenzija betonske kape za škarpinike pa je 39 x 25 x 7 centimetrov.

Betonska kapa za škarpe so torej celostna in zaključna podoba, ki nima samo vloge za lep estetski videz, ampak z betonskimi kapami za škarpe, škarpo zaščitimo pred vlago v zraku in dežnimi kapljami. S tem se izognemo morebitnim težavam, ki vplivajo na videz škarpe, zmanjšamo tveganje za cvetenje betona in podaljšamo življenjsko dobo škarpe. Zaradi svoje razširjenosti so taki izdelki vedno dostopni, temu primerne so tudi cene. Betonske kape za škarpe je enostavno vzdrževati, za čiščenje le teh vzamemo metlo, lahko tudi krpe, vodo predvsem pa enostavna čistilna sredstva. Ker so narejeni predvsem iz naravnih materialov so betonske kape in drugi podobni izdelki nevsiljivo vklopijo v okolico.

Deli prispevek